Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Січень » 18 » Шановні батьки, для вас новини харчування учнів у 2016 році!
18:07
Шановні батьки, для вас новини харчування учнів у 2016 році!

   У 2016 році вперше в Державному бюджеті України не передбачені кошти  на харчування школярів молодших класів. Але, як повідомлялося раніше, влада району доклала усіх зусиль задля того, щоб відновити безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та пільгового контингенту за рахунок районного бюджету. Окрім того вартість обіду в 2016 році навіть збільшена проти 2015 року з 2,5 грн. до 9,00 грн. для учнів 1-4 класів, і з 6,5 грн. до 9,00 грн. для учнів пільгової категорії 1-11 класів. Отже меню в 2016 році стало більш різноманітним, якіснішим, збільшено вагу порцій. У 2017-2018 навчальному році вартість харчування не збільшена.  При складанні раціону харчування у школах району враховано, що їжа має бути достатньою за кількістю, поживною і смачною. Меню збалансоване, щодня різноманітне, відповідає нормам харчування для дітей. У щоденне меню входять різні перші страви, салати, гарніри, м'ясо (котлета, яйце, ковбаса), чай, компот, оладці. Повне двотижневе меню можна знайти у рубриці цього сайту «Організація харчування». Щоденне меню розміщене також на стендах у їдальнях навчальних закладів. За умовами харчуванням здійснюється постійний санітарний контроль. В їдальнях створені комфортні умови.

 Отже, шановні батьки учнів 1-4 класів та пільгових категорій, нагадуйте, будь-ласка, своїм дітям відвідувати їдальню, ваші діти продовжують харчуватися в навчальних закладах безкоштовно!

   Харчування учнів середньої та старшої ланки (5-11 класи), окрім пільгових категорій, здійснюється за батьківські кошти. При цьому комплексний обід, про який йшлося вище коштує всього 9,00 грн., а якщо брати лише першу страву або другу – то іще дешевше. Для порівняння: в м.Харкові вартість аналогічного обіду в їдальнях, кафе буде складати близько 50,00 грн. Споживання їжі дітьми в спеціально відведених місцях гарантує гаряче, свіже, якісне, збалансоване, безпечне харчування і не допускає отруєння заваляними, давніми сосисками, чіпсами, сухариками, які вони купують у магазинах та ларьках.

   Шановні батьки, зверніть, будь-ласка, увагу на харчування ваших дітей, адже здоров’я, працездатність, довголіття людини залежить від повноцінного живлення. Неправильне  харчування призводить до поширення багатьох захворювань. Шкільні роки – час бурхливого росту, безупинного фізичного і розумового розвитку. Швидкий ріст, постійний рух, напружена розумова діяльність – все це ставить перед організмом підвищені вимоги, спричиняючи до великих витрат енергії. Тому дбайте про здоров’я ваших дітей, переконуйте їх у важливості споживання гарячої свіжої їжі, прищеплюйте культуру здорового харчування!

   Смачного!

Переглядів: 679 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar