Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Січень » 21 » Як працює Інклюзивно-ресурсна кімната на Печеніжчині
13:04
Як працює Інклюзивно-ресурсна кімната на Печеніжчині

В Печенізькому ліцеї імені Г.Семирадського діє Інклюзивно-ресурсна кімната. Це одна із 23 кімнат відкритих в Харківській області. Тут створені всі умови для дітей з особливими освітніми потребами. У кабінеті здійснено капітальний ремонт. Кімнату обладнано спеціальними сучасними меблями, мультимедійною та комп’ютерною технікою, іграшками і дидактичними матеріалами для проведення занять за новітніми методиками на загальну суму 410 тис.грн. 

Ресурсна кімната, створена за європейськими стандартами, містить навчальну, соціально-побутову, ігрову зони та зону відпочинку. Облаштування кімнати сприятиме швидкій адаптації дітей з особливими потребами до навчального процесу, підвищенню ефективності їхнього навчання на основі корекційно-розвиткової роботи, сенсорної стимуляції та емоційного розвантаження. Окрім того, оснащення кімнати дозволить дітям набути повсякденних побутових навичок.

В кімнаті працюють досвідчені профільні спеціалісти: практичний психолог і логопед. Корекційно-розвиткові заняття проходять згідно графіків.

Хоча основна цільова група ресурсної кімнати – діти з особливостями розвитку, але приміщення може використовуватись усіма учнями. Меблі в ній мобільні, що дозволяє по-різному формувати робочі зони – індивідуальні та для роботи в групах. Сучасний кабінет забезпечений Інтернетом, новітнім інтерактивним проекційним, комп’ютерним обладнанням, дозволяє на високому технологічному рівні проводити різноманітні конференції, «круглі столи», навчальні та виховні заходи для широкого кола користувачів.

Переглядів: 684 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar