Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 1 » Для школярів Печенізького району пролунав Перший дзвоник!
16:15
Для школярів Печенізького району пролунав Перший дзвоник!

   День 1 вересня для першокласників і старшокласників є одним  із найбільш зворушливих. За багаторічну історію відзначення  цей день давно перетворився зі шкільного свята Першого дзвоника на урочистий День знань, який веде школярів та студентів  до цікавого та корисного, нового та незвіданого.

   Сьогодні свято Першого дзвоника відзначили у всіх школах Печеніжчини. Школярі, вчителі, батьки, бабусі й дідусі, представники влади  зібрались біля стін шкіл, щоб разом розпочати новий навчальний рік. 

   На урочистій лінійці найбільшої школи району, Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського, з привітаннями та настановами до школярів  звернулися голова районної ради Лариса Ярова, перший заступник голови райдержадміністрації  Михайло Никитченко, директор школи, селищний голова, гості. Свої вітання надіслали народний депутат України Дмитро Шенцев, депутат обласної ради Олександр Гусаров.

   В цьому році Печенізька школа гостинно прийняла до першого класу 38 дітлахів.  Сьогодні на святі першокласники  отримали подарунки від Лариси Ярової, Михайла Никитченка, Дмитра Шенцева та Олександра Гусарова. Свої шкільні рюкзаки малята поповнили  книгами  «Чому треба йти до школи», енциклопедичними  довідниками, наборами шкільного приладдя. Такі подарунки обов’язково стануть цікавими й корисними помічниками у навчанні з перших його днів.

         Незабутньо і зворушливо звучали вірші з уст маленьких першокласників, які сьогодні вперше у своєму житті сіли за парти. Для них  це - новий етап, це початок шляху тривалістю в одинадцять років.

   Символічний естафетний факел знань було передано одинадцятикласниками  наймолодшим школярам із побажанням високо тримати та гордо нести звання учня Великої України.

         На завершення урочистої лінійки хвилююче звучав дзвіночок  у руках маленької першокласниці, який покликав  школярів до світлих класів на перший урок, присвячений цьогоріч 25-й річниці Незалежності України. 

         Свято Першого дзвоника для учнів Мартівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося в Мартівському будинку культури. На святі були присутні почесні гості:

  • Перший заступник голови Печенізької районної адміністрації – Михайло Никитченко;
  • Мартівський сільський голова – Ігнат Нечипорук;
  • Завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти – Олена Зеленська.

Мартівська школа цього року радо зустріла 15 першокласників. Гості свята привітали школярів, вчителів, батьків та подарували цінні подарунки першокласникам, які знадобляться їм в подальшому навчанні у школі.

Зі словами привітання до дітей, учителів та батьків звернулася  в.о. директора школи Т.П. Костоглодова.

         Артемівський навчально-виховний комплекс сьогодні також радо зустрічав своїх учнів, і тих, хто вперше переступив його поріг, а саме 6 першокласників, і тих, хто відпочивши протягом літа з нетерпінням чекав зустрічі зі школою.

На святі в с.Артемівці були присутні заступник голови Печенізької районної державної адміністрації Ольга Кизим, методист відділу освіти печенізької РДА Єлизавета Лобанова, Артемівський сільський голова Олександр Чумак. Гості щиро привітали присутніх із початком нового навчального року та побажали учням, вчителям та батькам міцного здоров'я, наснаги, успіхів та задоволення від своєї справи. Першачки отримали подарунки від Першого заступника голови Печенізької районної державної адміністрації М.А. Никитченка та голови Печенізької районної ради Л.В. Ярової.

Після свята з учнями 1-11 класів були проведені перші уроки: "Це - наше і це-твоє!" (1клас); "Мій рідний дім - моя Україна!",(2 клас); "Україна - це я і ти!"(3 клас); "Щоб у серці жила Батьківщина!" (4 клас); "Формування української незалежності" (5 клас); "Україна - велика Батьківщина!" (6 клас); "З Україною в серці!" (7 клас); "Свою Україну любіть" (8 клас); "Щоб у серці жила Батьківщина!" (9 клас); "Від проголошення Незалежності до нової України!" (10 - 11 класи).

   По-родинному тепло та привітно пройшло свято в Новобурлуцькому навчально-виховному комплексі. На святі були присутні почесні гості: заступник голови Печенізької райдержадміністрації Ольга Кизим, голова Новобурлуцької сільської ради Володимир Маренич, методист районного методичного кабінету Єлизавета Лобанова, керівники фермерських господарств. Зі словами привітання до присутніх звернулась Ольга Вікторівна, Володимир Васильович та директор школи Ольга Гриценко. Вони вітали школярів, їх батьків, учителів зі святом, бажали творчих злетів, успіхів у навчанні. В цьому навчальному році в Новобурлуцькій школі немає дітей першого класу. Тому на святі увагою були зігріті усі учні школи. Усіх присутніх порадувала урочиста святкова програма.

Тож, нарешті! Мелодія першого дзвоника сповістила: похід в Країну Знань розпочато!

Переглядів: 547 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar