Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Грудень » 7 » Департамент науки і освіти та Харківська академія неперервної освіти провели навчально-моніторинговий захід в Печенізькому районі
17:20
Департамент науки і освіти та Харківська академія неперервної освіти провели навчально-моніторинговий захід в Печенізькому районі

Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (далі ДНіО) та КВНЗ Харківська академія неперервної освіти (далі ХАНО) здійснено широкомасштабний навчально-моніторинговий захід в Печенізькому районі. Його метою було ознайомити із системою підготовки випускників до проходження ЗНО; надати практичну допомогу учням і вчителям щодо підготовки до розв’язування завдань ЗНО 2018 року. Делегацію від Департаменту очолила Олена Байназарова, заступник начальника управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації та Олена Кононенко, заступник начальника відділу дошкільної, загальної середньої, корекційної та позашкільної освіти 

В цілому навчанням були охоплені учні 11-х класів району, вчителі української мови та літератури, математики, історії, директори та заступники навчальних закладів загальної середньої освіти, представники відділу освіти, в т.ч. районного методичного кабінету. Захід проходив у Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського у чотирьох студіях, в яких працювали з окремими цільовими аудиторіями досвідчені методисти та спеціалісти ХАНО і ДНІО.

Під час засідання з адміністраціями шкіл представниками ДНіО були проведені співбесіди з кожним директором навчального закладу, виявлені причини недостатніх результатів ЗНО, напрацьовані проекти конкретних управлінських рішень для їх покращення. Також зверталась увага на роботу психолога – корекційну роботу з підвищення мотивації і самооцінки учнів.

Методичні рекомендації підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання надали освітянам району методисти із ХАНО. Практична допомога стосувалась як організаційних питань проведення зовнішнього незалежного оцінювання, так і конкретних прикладів розв’язування завдань тестів.

Для здійснення моніторингового дослідження рівня навчальних досягнень учням були запропоновані тести для вправляння у виконанні завдань ЗНО.

У практичній частині заходу також проведено анкетування учнів та вчителів, проаналізовано їх результати, надано конкретні рекомендації.

Переглядів: 466 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar